Според ново проучване на животински модели, тауринът може да бъде евтин

...
Според ново проучване на животински модели, тауринът може да бъде евтин
Коментари Харесай

Еликсир на живота: Знаете ли този природен източник на дълголетие?

Според ново проучване на скотски модели, тауринът може да бъде на ниска цена вид за  " балсам на живота ", защото усилва продължителността на живота с до 10 %. Аминокиселината нормално се съдържа в месото и рибата и понижава с възрастта, само че в случай че резултатите се пренесат и при хората, поддържането ѝ в организма ще има резултат на удължение на живота. 

Много е съвременно да се основават медикаменти против стареене и лекувания, като опциите варират от генетични лечения до кръвта на младостта . Ранните опити демонстрират разнообразни равнища на триумф при удължаването на живота на стареещи скотски модели, само че дали те фактически работят при хората, следва да разберем.  

В устрема си към по-дълъг живот учените се насочиха към полуесенциалното хранително вещество таурин. Тауринът е аминокиселина (градивен детайл на белтъците), която се синтезира естествено в човешкото тяло, само че постоянно се постанова да идва и от храната, изключително когато сме доста млади или доста по-възрастни. Честно казано, учените не знаят какво тъкмо прави той - знаят единствено, че е значим. 

Предишни проучвания демонстрират, че дефицитът на таурин подтиква стареенето , а при животните, които създават доста малко таурин по натурален път, неналичието му предизвиква редица здравословни недостатъци. Когато на хора са давани добавки с таурин в дребни изследвания, се оказва, че той оказва помощ при метаболитни и възпалителни болести, което допуска, че може да има изгоди за здравето. 

В последното проучване са взети 14-месечни мишки (еквивалентни на 45-годишна възраст при хората), на които е давана доза таурин всеки ден, след което е съпоставена продължителността на живота им с контролна група мишки. Средно продължителността на живота на тауриновите мишки се е нараснала с 10-12%, като резултатите са доказани и при нематодните червеи. Въпреки че тези модели сигурно не са човешки, те са общоприети моделни организми и разрешават на учените да тестват медикаменти с доста по-бързи темпове. 

Мишките също по този начин демонстрират някои изгоди за паметта и здравето, когато одобряваха таурин, което допуска, че той може да усъвършенства качеството на живот, както и продължителността на живота. 

" Каквото и да проверявахме, мишките, приемащи таурин, бяха по-здрави и изглеждаха по-млади ", споделя доктор Виджай Ядав, съавтор на публикацията, в изказване, обявено от Би Би Си. 

" Те бяха по-слаби, имаха повишен разход на сила, нараснала костна компактност, усъвършенствана памет и по-млада на тип имунна система. "  

Когато екипът е разгледал 12 000 души, той е открил, че хората с повече таурин нормално имат по-добро общо здравословно положение, макар че това е единствено наблюдаване и към момента не е открита причинно-следствена връзка. 

За страдание на вегетарианците и веганите, това е една от аминокиселините, които всъщност идват единствено от месото. За благополучие, тя е доста лесна за набиране и като добавка, само че няма задоволително данни, с цел да тичате и да купувате пакети таурин. Необходимо е да се проведат клинични изследвания и в идеалния случай учените би трябвало да схванат по какъв начин тауринът оказва помощ, в случай че въобще оказва помощ. 

И въпреки всичко, евентуално е по-добре, в сравнение с да преливате кръвта на по-млади хора във вените си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР